GLUTEN FREE | VEGAN | NON-GMO | NO ADDED SUGAR | ΠΡΟΪΟΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Φ
GR | EN

5 λεπτά χρόνος διαβασματός

Συνέντευξη με την Breast Cancer Survivor ‘Ελσα & συνδρομήτρια της πολυβιταμίνης Great!


Οκτώβριος... O μήνας που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

What a Great month!

Ίσως, θα έπρεπε να καθιερωθεί στη συνείδηση μας ως ο μήνας, που εμείς οι γυναίκες κάνουμε το σημαντικότερο Δώρο του χρόνου στον εαυτό μας. Ξέρω ξέρω....μας λέει η Έλσα, οι 2 Great multivitamins την ημέρα, είναι και αυτές μια καθημερινή φροντίδα για εμάς...όμως η Μαστογραφία, η Ψηλάφηση και ο Υπέρηχος Μαστού, ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Έλσα Μαυρομαρά, μαμά, γυναίκα, επαγγελματίας και φανατική των πολυβιταμινών Great! Πριν από τρία χρόνια έκανε το Δώρο της πρόληψης στον εαυτό της. Ένα Δώρο που τελικά της έσωσε τη ζωή! 

Σήμερα, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της, με την ελπίδα να αποτελέσει έμπνευση για άλλες γυναίκες που θα βρεθούν αντιμέτωπες με την ίδια ασθένεια, ώστε να δουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής και να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού με θάρρος.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, ποιες είναι οι αλλαγές στην ζωή σου, που σίγουρα έφερε μια τέτοια περιπέτεια υγείας, στο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης πραγμάτων;

Χαίρομαι πολύ που μου κάνεις την ερώτηση για τα τρία χρόνια μετά και όχι για το τότε. Σίγουρα μια τέτοια περιπέτεια σε βάζει σε μια διαδικασία να έχεις πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων και συνθηκών που βιώνεις καθημερινά. Αρχικά, μου έγινε συνείδηση πλέο να φροντίζω πρώτα απ’ όλα εμένα, την Έλσα. Να είμαι εγώ καλά, σωματικά και ψυχολογικά και μετά να φροντίσω την οικογένεια μου. Τώρα, αθλούμαι καθημερινά, προσέχω τη διατροφή μου (κάπως έτσι μπήκαν και οι Great στη ζωή μου) και επιλέγω να ασχολούμαι επαγγελματικά με Projects που με κάνουν να αισθάνομαι καλά. Και το σημαντικότερο όλων, έχω βγάλει από τη ζωή μου τοξικές συμπεριφορές που στο παρελθόν μπορεί να με πίεζαν και τις ανεχόμουν. Τώρα, δεν ανέχομαι καθόλου τέτοιου είδους πίεση, έχω ανάγκη να υπάρχει γύρω μου θετική ενέργεια και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη ζωή με την ίδια διάθεση όπως εγώ. 

Πολλές φορές οι γυναίκες μπορούμε να μπούμε σε κακή διάθεση γιατί δεν μας χωράει ένα αγαπημένο ρούχο ή το στήθος μας άλλαξε από την εγκυμοσύνη, τα κιλά. Όταν έμαθες ότι θα κάνεις διπλή μαστεκτομή ποιες ήταν οι σκέψεις, οι πολύ βαθιές;

Υποστηρίζω την άποψη πως αν μια γυναίκα είτε με παραπάνω κιλά, είτε με πεσμένο στήθος, κοιτάζεται στον καθρέφτη και αισθάνεται καλά, τότε δεν αφορά κανέναν άλλο η εμφάνιση της. Ο Oscar De La Renta είχε πει "“Style begins by looking good naked." Αν λοιπόν ο καθένας αισθάνεται όμορφα μπροστά στον καθρέφτη, τότε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. 

Συνήθως τα πρότυπα που μας έχουν επιβάλει μας οδηγούν να μην αισθανόμαστε καλά με την εικόνα μας...Αχ να χάσω λίγα κιλά, αχ να φτιάξω το στήθος μου....Και αν δεν υπάρχει στήθος; Τι κάνεις αν δεν υπάρχει στήθος; Όταν βρεθείς λοιπόν αντιμέτωπη με αυτό το "δίλημμα" μαστεκτομή ή όχι.... τότε, και τα κιλά, και τα μαλλιά και τα ρούχα, σου είναι εντελώς αδιάφορα. Αυτό που επικρατεί είναι ο φόβος! 

Την ίδια στιγμή που μου ανακοίνωσαν την διάγνωση, ο δικός μου φόβος ήταν...Αν πεθάνω πως η κόρη μου θα μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα της. Στην αρχή λοιπόν ένοιωσα φόβο, όμως σχεδόν στιγμιαία, μετέτρεψα το φόβο σε κινητήριο δύναμη επιβίωσης. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να γίνω καλά. Αυτό ακριβώς είπα και στην κόρη μου όταν με ρώτησε αν θα πεθάνω... Δεν ξέρω αν θα πεθάνω από αυτό, της είπα, αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ζήσω! Και το έκανα, και ζω και είμαι χαρούμενη και δημιουργική...What a Great Life!

Τι εννοούσες σε μια συνέντευξη λέγοντας «οι γιατροί γιατρεύουν τον καρκίνο και όχι τον άνθρωπο»;

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητικό προς τους επιστήμονες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην επιστήμη, είναι αυτή που μου έσωσε άλλωστε τη ζωή! Οι γιατροί όπως οφείλουν, ακολουθούν πρωτόκολλα, τι εξετάσεις θα κάνεις, για πόσα χρόνια, τι φάρμακα θα πάρεις, ποια θεραπεία θα ακολουθήσεις κλπ. Άρα, κοιτάζουν να σε κάνουν καλά από τον καρκίνο! Υπάρχουν άλλοι ειδικοί που ασχολούνται με την ψυχή, και δεν πρέπει πλέον να είναι ταμπού να βλέπει κάποιος ψυχολόγο για να γιατρέψει την ψυχή του! Άρα ήταν λίγο μεταφορική η διατύπωση της πρότασης με την ψυχοσύνθεση που είχα εκείνη τη στιγμή.

Είχες και εσύ, όπως οι περισσότερες γυναίκες, την στάση αυτά δεν συμβαίνουν σε μένα;

Έχεις ακούσει για το νόμο του Murphy; Στο παρελθόν είχα πει τόσες πολλές φορές αυτά δε συμβαίνουν σε  μένα...για άλλα πράγματα, που τελικά μου συνέβησαν....οπότε ξεκίνησα να κάνω μαστογραφία και υπέρηχο κάθε χρόνο, ακριβώς γιατί έλεγα...Ναι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και σε εμένα. Και συνέβη! Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μου έσωσαν τη ζωή!

Κοιτώντας πίσω, τι θα άλλαζες στην ζωή σου, πριν την περιπέτεια της υγείας σου; 

Θα έδινα σε κάθε τι, το χρόνο, την υπομονή και την προσπάθεια που του αξίζει....ούτε λεπτό λιγότερο ή περισσότερο.

Υπήρξε κάποια στιγμή σκοτεινή; Που φοβήθηκες, απελπίστικες; Ξέρεις, όλα αυτά που μπορεί να σκεφτεί μια γυναίκα που δεν έχει περάσει κάτι ανάλογο;

Η πιο σκοτεινή στιγμή ήταν όταν με οδηγούσαν στο χειρουργείο. Το βασικό συναίσθημα ήταν αυτό της μοναξιάς! Είναι η στιγμή που όση αγάπη και να έχεις γύρω σου και όση φροντίδα από τους γιατρούς, είσαι μόνη σου, αντιμέτωπη με τη μεγάλη στιγμή! 

Μετά από 13 ώρες χειρουργείου, θυμάμαι τα πρόσωπα των 2 χειρουργών πάνω από το κεφάλι μου να μιλούν και να μου λένε ότι όλα πήγαν καλά και στη συνέχεια το πρόσωπο του άντρα μου στο δωμάτιο να με φιλάει και να μου χαϊδεύει το κεφάλι. Η αλήθεια είναι ότι ως μονάδες αλλά και ως ζευγάρι δεν το βάλαμε κάτω, ούτε στιγμή! Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω σε όποια γυναίκα δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο, είναι να μην αμελούν τις εξετάσεις τους και αν σε κάποια από αυτές συμβεί, να δείξουν εμπιστοσύνη στο ένστικτο τους και στους γιατρούς.  

Γιατί, ενώ υπάρχει τόση ενημέρωση και η προληπτική εξέταση είναι σχετικά απλή, υπάρχουν ακόμα γυναίκες που θα διαγνωστούν αργά;

Είναι κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Αυτός είναι και ο λόγος που μοιράζομαι την ιστορία μου, ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναίκες που θα διαγνωστούν αργά αλλά μόνο γυναίκες που μέσω της προληπτικής εξέτασης και της έγκαιρης διάγνωσης θα θεραπεύονται και θα γίνονται μέλη της ομάδας των Breast Cancer Survivors! I think that's Great!


 

Η καλύτερη
γυναικεία πολυβιταμίνη

Σκρόλαρε για να μάθεις περισσότερα για την βιταμίνη μας

Τι είναι η Great σε μια πρόταση;
up arrow
Η σύγχρονη πολυβιταμίνη που καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες σου.
 
Ποια είναι η διαφορά της συνδρομής με την μεμονωμένη αγορά;
down arrow
 
Ξεκίνα τώρα
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές εντός Ελλάδος*
* Η προσφορά ισχύει μόνο για αγορές με συνδρομή
pharmacy icon
 
 
footer cross